Huisartsenpraktijk
Openingstijden van de praktijk
Maandag t/m donderdag van 08:00 tot 17:00 uur.
Op vrijdag is de praktijk geopend van 08:00 – 13:00 uur, na 13:00 uur waarneming door huisartsenpraktijk Drogeham.
Het ophalen van uw medicatie op maandag t/m donderdag bij voorkeur tussen 16:00 -17:00 uur. Op vrijdag kunt u uw medicatie ophalen van 12:00 – 13:00 uur.
Komt u van het spreekuur van de huisarts en deze heeft u een medicijn voorgeschreven, dan trachten wij indien het voorgeschreven medicijn op voorraad is u dit natuurlijk direct mee te geven!
Telefonisch contact met de praktijk
Als u belt met de praktijk komt u in het keuzemenu, afhankelijk waarvoor u belt maakt u uw keuze. Om het telefoonverkeer binnen de praktijk te reguleren en om onze assistente de gelegenheid te geven om op vaste tijden ongestoord te kunnen werken is de praktijk op sommige momenten alleen voor spoedgevallen bereikbaar.
De assistente is telefonisch bereikbaar op de volgende tijden:
08:00 – 09:30 uur (voor het maken van afspraken)
10:30 – 11:30 uur (voor het opvragen van uitslagen)
14:30 – 15:30 uur
16:00 – 16:30 uur
De huisartsenpraktijk heeft de volgende spreekuren:
Spreekuur Huisarts
Op onderstaande tijden en alleen op afspraak heeft Dr. Goudsmit haar spreekuur.
Maandag t/ donderdag van 08:00 – 12:15 uur (pauze: 09:45 – 10:15 uur en 12:45-13:15 uur) en van 16:00 – 17:00 uur. Op de vrijdag is er spreekuur van 08:00 tot 12:30 uur (pauze van 09:45 – 10:15 uur)
Bellen voor een afspraak of het aanvragen van een visite
Voor het maken van een afspraak bij de huisarts, praktijkondersteuner, of het spreekuur van de doktersassistente kunt u dagelijks bellen van 08.00 – 09.30 uur. Via het keuzemenu komt u bij de assistenten, of de dienst waarvoor u belt. De assistenten zullen u vragen waarvoor u komt om te bepalen of het spoed is of dat er later in de week een afspraak gemaakt kan worden. Daarnaast kan de assistente voor u bekijken hoeveel tijd er ingepland moet worden. (een consult duurt 15 minuten, denkt u meer tijd nodig te hebben dan kunt u dit bij de assistenten aangeven)
Telefonisch spreekuur
Van 13:15 – 14:00 uur, u kunt dan zelf met de huisarts overleggen.
Assistenten spreekuur
Naast het spreekuur voor de arts kunt u ook terecht op het assistentenspreekuur voor bloeddrukmeting, uitstrijkjes, injecties, wond behandeling en hechtingen verwijderen en het verwijderen van wratten.
Bellen voor uitslagen
U kunt van 10:30-11:00 uur met de assistenten bellen voor het opvragen van urine, laboratorium & röntgen /onderzoek uitslagen. Beschikt u over een PGO (= digitale persoonlijke gezondheidsomgeving) dan kunt u voorgaande uitslagen ophalen in uw PGO waarbij de uitslag voorzien is van een toelichting /conclusie van de huisarts.
Inleveren van ochtend urine
Ochtend urine kunt u tot 09:45 uur bij de assistenten inleveren en vervolgens tussen 10:30 en 11:00 uur bellen voor de uitslag.
Bloedafname voor laboratoriumonderzoek
Op afspraak kunt u bij de assistentes terecht voor bloedafname in onze praktijk. Laboratorium onderzoek wordt uitgevoerd door Dokter & Diagnostiek. In onze praktijk hebben wij tevens de mogelijkheid om uw CRP (ontstekingswaarden) te bepalen.
Praktijkondersteuner Somatiek
Patiënten met chronische aandoeningen worden begeleid door onze praktijkondersteuner. De praktijkondersteuner heeft een eigen spreekuur voor de begeleiding van patiënten met hoge bloeddruk (hypertensie), suikerziekte (diabetes), astma / COPD en CVRM. Tevens begeleidt de praktijkondersteuner patiënten die graag willen stoppen met roken, voor een afspraak op het spreekuur van de praktijkondersteuner belt u met de assistente en zij maakt vervolgens een afspraak voor u.
Praktijkondersteuner GGZ
Heeft u psychische ondersteuning nodig, dan kunt u begeleiding krijgen van onze verpleegkundige POH GGZ. Diagnostiek, cognitieve therapie, medicatiebegeleiding en systeemtherapie zijn o.a. mogelijk.
Overdracht van uw medisch dossier
Indien u door b.v. een verhuizing overgaat naar een andere huisartsenpraktijk wordt uw medische dossier digitaal (via een beveiligde lijn van Vecozo) en alleen met uw toestemming naar uw nieuwe huisarts gestuurd. Met uw eventuele vragen over het digitaal verzenden van uw medisch dossier kunt u terecht bij een van onze assistenten.
Uw gegevens uitwisseling via het LSP (Landelijk Schakel Punt)
Indien nodig willen wij voor de zorg aan u, graag uw toestemming om uw gegevens zoals actueel medicatiegebruik digitaal uitwisselen met overige zorgverleners die alleen bij de zorg aan u betrokken zijn. Bijvoorbeeld de spoedapotheek waar u een recept kunt halen als u via de dokterswacht een medicijn voorgeschreven krijgt. Het is voor de spoedapotheek van belang te kunnen zien welke medicijnen u op het moment van voorschrijven gebruikt zodat dat de spoedapotheek u veilig en verantwoord het voorgeschreven medicijn kan meegeven. Onze assistenten aan de balie zullen aan u vragen of u toestemming geeft voor de gegevensuitwisseling via het LSP indien u dit nog niet heeft gedaan. Voor alle duidelijk u bent niet verplicht om toestemming te geven.
Kwaliteit apotheekhoudende huisartsenpraktijk
Bijna iedereen heeft zo zijn eigen opvatting over kwaliteit van zorg. Als apotheekhoudende huisartsenpraktijk vinden wij het leveren van meetbare kwaliteit en de beste zorg erg belangrijk. Als praktijk en apotheek proberen wij de zorg op het beste niveau van kwaliteit te behouden en waar nodig te verbeteren. Daarom is de huisartsenpraktijk voor het leveren van apotheekzorg LRQA gecertificeerd. Voorheen was de reguliere huisartsenzorg gecertificeerd via de NHG, echter door de aansluiting bij SOFA /SAH is de praktijk & apotheek sinds 2021 in het bezit van het LRQA Multi-certificaat.